"Hristos se rodi" braćo i sestre. Svim pravoslavnim vernicima želim srećan božić.
Danas će mo da sumiramo moj signal, da vidimo dokle smo stigli i šta su planovi za ovu godinu. Od skora, možda nema ni mesec dana "
Dragons Dogma" je registrovana i u PAMM sistem. Tako da sada ima mogućnost i investiranja pored standardnog kopiranja signala. Za one koji su se tek priključili u ovu temu. U pitanju je moj live račun kod InstaForex Europe brokera (
[You must be registered and logged in to see this link.]) i u pitanju su investiciona sredstva sa kojima samo upravljam. Znači novac nije moj. Tek toliko da se zna, odnosno da se podsetimo o čemu je zapravo reč. Takodjer, ovaj račun sam linkovo na nekoliko vebsajtova. Na nekim od njih je javno dostupan,na nekim ne. Svu statistiku o ovom računu kao što su profit, gubitak, instrumenti sa kojima sam trgovao ili trgujem, relativni pad, balans, rast, itd, možete pratiti na InstaForex vebsajtu u sekciji forex copy, i PAMM monitoring tabeli odnosno veb stranici. Takodjer želim da podsetim da su svi linkovi u ovoj temi moji lični afiliejt linkovi koji vode ka ovom brokeru sa kojim ja sarađujem evo skoro više od možda osam devet godina, manje više, tako nešto. Ma možda ima i celih dvanest? Dobro to sad nije bitno. Nego ajd da se vratimo na račun.
Elem kada sam krenuo sa ovom pričom krajem prošle godine nisam imao ni jednog robota za MT4 platformu. Tako da je račun malo čamio, odnosno nije bio aktivan jedno izvesno vreme a sredstva na računu u visini od 10K USD su me čekala. Naime dogovor je bio i čekalo se da odradim neke od mojih robota odnosno prepravim za MT4 platformu. Za to mi je trebalo negde oko dva meseca, jer sam do tada samo radio robote za MT5. Mislim imo sam neke robote koje sam narodski rečeno zbrljo na brzinu ali to je bilo loše, mnogo loše tako eto toliko vremena mi je trebalo da se podsetim mql4 programskog jezika i da prepravim svog prvog robota, a to je PredatorEA. Za njega sam se odlučio jer je to moj omiljeni robot kojeg sada i u ovom trenutku najvise koristim na nekoliko MT4 računa.
Takodjer ovaj robot je postao popularan i u svetu, da da i u svetu jer se prodaje pod drugim imenom i preko nekih drugih kompanija. Takodjer mi je plan da ga prodajem i u Japanu pod drugim imenom naravno. Sad ako se neko misli ala ovaj k..a. Pa nije tako jer postoji statistika, moja lična a i postoji dosta video materijala o ovom robotu naravno pod drugim imenom koji to i dokazuje. A možda ću i ja da pokrenem nešto slično jer kao što sam napomenuo ja ovog robota koristim na ovom računu i na još jednom računu MT4 računu. Samo malo da skinem snimak ekrana jer se moji signali nalaze i private modu na MQL5. Samo sek.
[You must be registered and logged in to see this image.]Evo i druge slike. Samo da napomenem. Novac takodjer nije moj već od Brokera. I sa njima radim jedno izvesno vreme tako da eto, sad sve to nije važno već je važno da Predator radi poso.
[You must be registered and logged in to see this image.]Ko što sam i napomenuo ovog robota koristim od samog početka na Dragons Dogma signalu. U medjuvremenu sam radio nove optimizacije i sasvim malu promenu unutar signala i za MT4 i za MT5 platformu i ova nova verzija robota je dostupna na MQL5 ali samo za MT5 platformu. Što se tiče valutnih parova na kojima je robot angažovan, to su: EURUSD, USDMXN, GBPUSD, EURJPY, EURGBP, BTCUSD od skora, mislim da je to to. Sad bilo je tu i nekih promašaja kao trgovanje na nekim indeksima i tako to al jbg. Što se tiče ovih valutnih parova tu se robot pokazao vrhunski. Još da napomenem TF je H1, za sve. Samo malo da otvorim platformu da proverim još jednom gde je sve ovaj robot angažovan, konkretno na Dragons Dogma signalu. Jer mislim da ima tu još nekih valutnih parova, ili se varam. Samo malo.
[You must be registered and logged in to see this image.]Sad neznam kolko se sve ovo dobro vidi al evo, reći ću da robot još trguje na USDJPY, EURCHF, AUDCAD, NZDZSD, AUDUSD, S&P500, i to bi bilo to. Sad profiti na ovom signalu i na Predator signalu na slici iznad nisu isti jer ne koristim isti rizik to je kvaka. Al i to će da se promeni uskoro. Jer kao što rekoh biće angažovana nova podešavanja. Još da napomenem da i jedna i druga verzija rade potpuno isto na obe platforme. Sve optimizacije su u stvari sa MT5 platforme. Odnosno rađene su na njoj i samo sam testiro EURUSD na MT4 čisto da vidim karakteristike. Sve ostalo je samo primenjeno direktno bez ikakvih dodatnih testova na MT4 odnosno unutar testera strategija na ovoj platformi je nisam imo živce da skidam istorijske podatke itd. Elem da se vratim na ovaj signal. Kao što možete videti signal je porasto za skoro 15% a automatizacija je porasla na 84%. Ide to na 100% ove godine ili bar na 90% u najmanju ruku. Jer na nekim trejding instrumentima i dalje trgujem bez robota, kao što su XAUUSD, I
[You must be registered and logged in to see this link.], itd.
Što se tiče računa od skoro je postao dostupan i u PAMM sistemu, tako da sad pored Forex Copy sistema postoji mogućnost i za direktne investicija. Sad hahaha tih dodatnih investicija nije bilo,ali nadamo se, nadamo se. U principu račun je na 111 poziciji u globalu tako da to i nije tako loše jer sam tek tokom decembra prošle godine počeo ozbiljnije da radim na njemu. Takodjer i dalje je low risk račun. Mislim da je negde na 96%. Samo malo evo i slike pa da vidimo.
[You must be registered and logged in to see this image.]Aaaa sjebo sam se, pao je na devedest dva posto. Odnosno 92% trgovanja je low risk, 3,9 medium risk, jer sam malo napičio zlato, i 3,4% high risk takodjer zbog XAUUSD. Jbg malo sam pokvario ovu statistiku, ali isplati se jer sam na XAUUSD u plusu trenutno a i očekujem da se zatvorim sledeće nedelje. O tome malo kasnije kada budem komentariso moje trenutne ulaze. Čisto da znate ova tema će biti malo poduža. Idemo dalje sa statistikom. Sad ću da vam pokažem jedan grafikon na kom se jasno vidi raspored valutnih parova na kojima sam najviše trgovao.
[You must be registered and logged in to see this image.]Sad ću da vam pokažem moje top gubitke i moje top dobitke, jednostavno rečeno.
[You must be registered and logged in to see this image.]Trenutne pozicije
[You must be registered and logged in to see this image.]I to bi bilo to. Sad idemo na analize. Ajmo prvo da odradimo XAUUSD i šta ja očekujem da će da se desi tokom naredne nedelje.
[You must be registered and logged in to see this image.]Ja lično mislim da ću da se zatvorim negde na 1890,00 tako nešto.To je nekih 700 dolara manje više. Mislim malo manje, tako nešto. Sad ovde nisam bio odmah u profitu jer je zlato kako da kažem imalo malu korekciju pa negde posle 14:30 u petak market je povuko na gore, tako nešto. I to ne samo zlato nego i EURUSD, GBPUSD, itd.. da sad ne nabrajam. Jer u u petka su bile objavljene neke ekonomske vesti koje su pogurale bar ove valutne parove gde imam aktuelne, odnosno otvorene pozicije. Znači pratite ekonomski kalendar.
Sad XAUUSD ili GOLD CFD ili kako god u svakom slučaju se nalazi u Bull marketu i krajnji cilj je negde 2000 dolara. Odnosno novi pik. Sad kad će to da se desi, pojma nemam. Možda u Maju, možda i pre, a možda i kasnije. U svakom slučaju ja mislim tako. Analize više ne čitam mislim na tuđe analize jer ljudi pišu gluposti u većini slučajeva pišu gluposti. Kad market ide na gore odmah 90% ljudi, odmah počne da radi analize buy,buy,buy, i obrnuto. Evo čist primer za EURUSD. Sad ja sam malo napičio predatora na 2 lota na njegovom signalu,a imam samo 5K USD i sad jbg rizik ko kuća, sve bilo ok bilo i plus, nekih 500, 600 USD. Al udari korekcija i ode i minus skoro 2K, ma skoro da ode sve sad ja znam da Predator na EURUSD nema greške bar za sada nema greške jer je win rate 99% na ovom valutnom paru i umesto da sam podesio npr 0,3 ja oću da napravim rast od 25% na signalu. I sad ko što rekoh jbg ajd da vidim šta ima na TradingView mislim na analize. Samo sam našo jednu korektnu analizu sve ostalo ko što sam reko, gluposti. I tako posle podne ipak je moj Predator bio u pravu i račun je porasto skoro pa 20%. Sad jbg ipak sam vratio low risk trading setup i lotažu na nekih 0,1 mislim tako nešto jer MT4 verzija radi samo sa fiksnom veličinom lota.
Što se tiče XAUUSD da sumiramo. Znači moja preporuka je buy. Target neka bude 40-50 pipsa od trenutne pozicije i to je to. Sad ako sam se sjebo sjebo sam se a mislim da nisam. Idemo dalje.
Amazon
[You must be registered and logged in to see this image.]Kao što možete videti ovde sam već izvesno vreme u malom minusu. Ništa strašno, ali ja iskreno mislim da amazon nema šanse da padne na jedan dva dolara a gde je i podešen moj aktuelni SL. Stoga moja očekivanja su da će cena ići bar na 114 dolara za jednu akciju. To su neka moja očekivanja. Nešto su napičili ovu kompaniju svud po medijima i koje kude. Tako da će ovo biti jedna moja baš, baš long pozicija. Idemo na Bitkoin.
BTCUSD
[You must be registered and logged in to see this image.]Jbg ovde nem pojma? Iskreno nem pojma stoga sam odradio jednu optimizaciju za Predatora i ostavio robotu da trguje umesto mene. Mislim već jedno izvesno vreme cena se kreće u jednom te istom rejndžu i to je to. Tako da ja nem ideju u opšte šta će da bude i kakva su očekivanja.
EURUSD
[You must be registered and logged in to see this image.]Ide ovo na 1,0700 sto posto. Ako cena probije označeni rejndž označen sa plavim ići će to još na gore sigurno ko dan. U svakom slučaju netreba biti pohlepan ali jedno buy sa 20-30 pipsa TP bi bilo nešto kao realna opcija.
I tako Dragons Dogma polako ali sigurno raste. Rizik na ovom računu je i dalje mali. Roboti sve više preuzimaju primat. I nadam se, iskreno se nadam da ću da podignem ovaj račun za bar još par procenata do kraja Januara.
Eto toliko za sada, odoh.
[You must be registered and logged in to see this link.]