АТР индикатор је уклоњен такођер. На основу овог индикатора се калкуше коефицијен за профит,стоп, трејлинг стоп и степ, као и за брејк-ивен стоп и степ(види слику испод)
[You must be registered and logged in to see this image.]
А што значи опет радимо са предефинисаним вредностима. У овом решењу тејк профит, стоп лос имају свој индикатор , трејлинг стоп и степ свој , и брејк-ивен стоп и степ свој. Укупан број АТР индикатора је пет. Брејк-ивен није видљив али функција која ради посо је ту. То јест присутна је унутар система и за њену активацију је задужен трејлинг стоп и степ . А што значи када подесимо ова два параметра ми у ствари подешавамо и поменути брејк-ивен стоп и степ.
Такођер одрађено је решење које генерише магични број на основу тренутног времена. А што значи да приликом прве иницијализације робота систем из тренутног времена узима задње четри цифре и користи их као јединствен магични број, да би се избегао конфликт на глобалу. То јест ако користимо овог робота на више графикона у исто време и на пример заборавимо да подесимо магични број за сваку инстанцу. Или једноставно направимо грешку. Јединствен магични број је веома битан јер робот користи глобалне варијабле као што су тп,сл, тс итд. И на основу овог броја систем управља свим радњама које се одвијају унутар система па је стога веома битно да свака истанца робота има свој јединствен ИД то јест магични број, да би била способна да на исправан начин управља свим потребним радњама унутар свог система.
Ова опција неради унутар тестера стратегија. То јест ради али увек генерише један те исти магични број. Ова опција и није битна у тестеру стратегија, већ је битна када робот ради на лајв или демо рачуну у реалном времену. Ова опција сада може да се интегрише и у друге моје роботе који имају исти темплејт као и Адам. А таквих робота је велики број.
Такођер данас је одрађена и опција која надограђује коментар. Па тако ако смо подесили коментар а што није обавеза систем ће у наставку те речи да дода и временски оквир. Ово решење сам већ применио у АлфаСтрајк роботу. Јер ја лично волим да видим унутар платформе на ком временском оквиру је актуелна позиција отворена. Ово ми је битно да знам јер робот може радити на једном те истом валутном пару али на два различита временска оквира.
Шта је још ново. А да поменути магични број. Пошто робот генерише магични број на основу функције тајм, било је потребно да сачувамо тај исти број негде. И да приликом рестарта робота из негог разлога не би поново генерисо нови магични број , јер ми радимо са тајм функцијом. А што значи да из трентног времена када се робот први пут иницијализује извлачимо задње четри цифре. Могао сам да извучем и мање али ето , значи четри. Па ако овај број на пример сачувамо у динамичкој листи или глобалној варијабли којој је већ додељена нека вредност из ралога иницијализације саме варијабле. На пример нула или било који просто број. Систем би онда приликом сваког наредног покретања робота преприсивао нови број. То јест доделио је нову вредност. Слично нешто је и код листе. Значи то је одмах отпало јер робот можда има отворене позиције са одређеним магичним бројем. Ако сачувамо овај број у варијабли или листи, број се брише након сваког рестарта.
Пошто робот већ ради са СКУЛајт базом података, и решење се само наметнуло. Па стога сада фукција која је задужена за креирање базе, креира и табелу унутар базе унутар које се чува магични број који смо извукли од тајм функције. Такођер додат је заштитни механизам који провереава да ли овај број постоји, па ако постоји повлачи га из базе и прослеђује даље у систем. А ако не постоји уписује га у базу. То је
ван- тајм процедура. То јест заштитни механизам не дозвољава нови упис ако се робот рестартује, већ ради на начин који сам описао. На овај начин ми имамо и то увек имамо наш јединствен магични број.
Све остале функционалости су задржане. А што подразумева самоиницијализацију тренирања на промене временског оквира, и имена симбола у ситуацији када је робот већ присутан на графикону. Искрено нисам сигуран коме би пало на памет да ово ради ако је робот већ активиран са одређеним подешавањима, али. Али ето и ово је одрађено и све ради сто посто, на сто посто.
Даље, свака истанца сад креира своју независну базу података и све потребне табеле унутар ње. Па стога нема конфликта у приступу ако се платформа на пример рестартује и сви роботи почну да раде у исто време прилико новог покретања платформе. Па ако имамо на пример робота на четри графикона који користе једну те исту базу , сви они у истом тренутку покушавају да докаче податке из својих одвојених табела али у том случају долази до конфликта јер нема приоритета итд. Мислим они ипак докаче податке, али систем у појединим ситуацијама пљуне грешку итд. Све ради и у овој хипотетичкој ситуацији. Али знате како људи гледају журнал , па кад виде да је база затворена, или кад виде црвено упозорење о грешци онда као, е робот не ради. Ја сам могао ово да решим на једноставнији начин. Међутим нисам хтео то да урадим. Једноставно сам могао да хајдујем принт функције или да му додам опцију да како да кажем претрчи преко базе или да се слипује одређено време док му база не буде доступна јер је користе остале инстанце итд.
И тако сада сваки пут када активирамо робота он има своју базу и одмах ради са њом. То је добро решење јер видите додао сам и нови фајл то јест табелу унута базе, и ко зна шта ћу још да додам унутар базе у наредним апдејтовима. И ето, ово би било нешто као кратко обавештење које су све фенси стварчице додате унутар овог робота. Велики је број радних сати данас утрошен. Од јутрос па све до мало пре. Негде око 15 сати , нон стоп. Искрено нисам оволико радио у цугу непамтим. И ето то би било то. Ако сам нешто заборавио, биће нова тема па ће мо и то да покријемо. Одох.
правописне греше исправљам накнадно.