Поздрав свима који прате ову тему,
Нисам сигуран да сам вас обавестио о могућности коришћења "PWA" десктоп апликација форума (види слику)?
[You must be registered and logged in to see this image.]Предности су велике, на пример нема реклама, затим приступате форуму на један клик, итд...
Што се тиче робота има доста новина, јер спремам велики апдејт за све роботе осим за Киборга Про верзија, јер за сада овде немам шта да додам, као и Ема лака верзија робота се неће мењати јер сам је већ генерално променио. Што се тиче осталих утежу се и спремају се за нови апдејт. Разлога за нове верзије је много. Један од главних разлога је брзина оптимизације. Стварно нисам имао више живаца да оптимизујем робота по пар дана, а и нема смисла, јер на тај начин трошим енергију беспотребно. Све нове верзије ће имати могућност оптимизације за пар минута. Период од десет година се може покрити за можда десетак минута, што је сасвим у реду и рекао бих нормално, и без губљења живаца. Ево о чему се заправо ради. Мета Трејдер 5 платформа поседује неколико моделинг опција, једна од њих је и оптимизација на "Open Price Only". А што страховито убрзава поменути процес на пар минута. Наиме и у принципу ово вам је најреалнија опција која заправо одражава реално трговање, а ево и како.
Замислимо следећу ситуацију. Мислим овде се говори о делићима секунде, чисто да знате! Прилико испоруке тикова на вашу платформу ,ваша платформа никада не стигне да обради сваки тик. Тако да од три испоручена тика један се никад не обради. То би вам била нека реалност. Стога поменута опција најбоље симилура реално трговање. Када се заврши процес оптимизације моја препорука је да се ипак провери добијени резултат и са опцијом моделовања "Every tick based on
real ticks", чисто да буде као нека потврда вашег минулог рада,али није обавезно.
Да би ово било могуће одрадио сам гомилу промена у самом изворном коду а тиче се свих робота. Такође сам смањио број активних то јест подесивих улаза на сам минимум. А такође сам и поједноставио логику која генерише сигнале колико год је то било могуће и тамо где је то било могуће.
"Португалац " је први робот са новим апдејтом, а што значи да je задња верзија 1.3 претрпела велике промене.
[You must be registered and logged in to see this image.]Што се тиче осталих робота полако их припремам за објаву. Једино се још размишљам шта да радим са Билбом. Дали да му вратим Луди Џо модул или не. Нова верзија је већ спремна али без поменутог модула. Кажем опет нисам сигуран, јер Билбо без Лудог Џоа није Билбо. Што се тиче самог робота он је претрпео значајне промене и сад ради одлично и без скалпинг модула. Тако да незнам, видећу шта ћу да урадим. Нови апдејт за овог робота биће објављен на самом крају.
Шта се добија и како се убрзава цео процес показаћу вам на примеру "Акихика", јер тренутно радим на његовој оптимизацији у периоду од десет година у шест циклуса на валутном пару АУДУСД.
Шта сам прво урадио прилико оптимизације. Па прво сам дизејблово једно језгро од процесора. Зашто, па разлога је много. На пример веровали или не на тај начин сам убрзао сам процес. Ако ми неверујете упалите ваш таск менаџер прилико оптимизације да видите колико вам је процесор оптерећен ако су вам сва језгра активна. А ако је преоптерећен онда ће почети да записује на диск, што додатно успорава цео процес.
[You must be registered and logged in to see this image.]Колико је брз сам процес можете видети на слици испод. Незаборавите да брзина зависи од броја параметара које планирате да оптимизујете, од корака и од временског периода. На слици испод је период од три године са једном трећином валидације оптимизованих параметара са погледом у будућност. И тако шест циклуса за редом.
Ја то овако радим. Што немора бити правило. Мени је се показало као најбољи и најбржи начин за сада. Јер све поменуто нема смисла. Мислим на сваки тик, и на "1 Minutes OHLC".
[You must be registered and logged in to see this image.]Што се тиче Акихика и њега чека нови апдејт на верзију 12. Е вала сам се намучио са овим роботом. Када сам га тек објавио нисам рачуно на то да ће неко да га купи , хахаха. Мислим није био тотални крш, али није био ни нешто посебно. Морао сам да га генерално преуредим и тотално променим. Тако да му је сада рејтинг поправљен.
[You must be registered and logged in to see this image.]Задња верзија је још боља.
Даље. Нова Ема Лајт је потпуно другачији робот од предходног. Опција за мајновање податак је уклоњена, додата је опција отварања виртуалних налога, исто као код Киборга. Роботи су одрађени по сасвим истом принципу. Тачније имају исти темплејтс, наравно логига је различита. Ово су два сјајна проста и ефикасна робота. Што се тиче њих нових надоградњи неће бити у догледно време.
Такође приликом преправке робота сам се трудио да ни један мој робот не отвара превише позиција а тиче се периода од једне целе године. Незнам ишао сам на то смањење и зато сам одрадио доста промена у целом коду.
Шта се дешава са "Кралом" и "Јургеном" као и "Златним Говном"
"GoldenShit" је оперативан али код мене на платформи само, пошто не успевам да урадим валидацију на MQL5 а ради објаве. Шта се дешава појма немам. Имам један тест темплејтс који ми само за то и служи, значи за тестирање кода. Ту је прошо валидацију, до душе само једном, јер сам у међувремену средио код и примремио за објаву на његовој страници. Кад јок море, неће да може. Ма није ни важно, нећу се трошити на ово.
[You must be registered and logged in to see this image.]Али зато ради код мене на платформи на мом демо рачуну. Тестирам брале, тестирам.
[You must be registered and logged in to see this image.]Значи у питању је гридер који отвара стоп налоге на чекању на задатом нивоу. Што се тиче Крала грешка је откривена. Тј. нема грешке већ проблема са ТДИ индикатором који ми страшно успорава процес оптимизације шта год ја урадио. Тако да ћу да уконим ово срање из робота и убацити неки други, највероватније МАКД. Значи изгубио сам пет месеци на овом проблему. У међувремену сам развио мулти симбол енџин који је саставни део овог робота, то јест његове друге верзије. За сада не планирам да објављујем нову верзију ровота са новим енџином већ ће то бити нова верзија али класика. Ракићев АТР индикатор ради савршено. Да вас подсетим да имате сасвим транспарентну верзију овог робота у
бази кодова на MQL5[You must be registered and logged in to see this image.]Значи очекујте ускоро нову верзију Крала. Што се тиче Јургена то неће бити скоро. Овог робота ћу тотално да променим. За сада немам времена да се са њим бавим тако да је на чекању.
И то би било то драги пријатељи. Одох!